• Programajánlat

    A hegyek, tavak, sípályák varázslata!

A hegyek, tavak, sípályák varázslata!

Bad Kleinkirchheim kedvelt üdülőhely Karintiában - a Nockberg Nemzeti park mellett - kínálatában minden szerepel, ami a nyugodt vagy akár egy aktív pihenéshez szükséges. A Keleti-Alpok egyik legérdekesebb hegyvidéki tája. A háromezer méteres magasságtól a középhegységig minden megtalálható. Bad Kleinkirchheim úgy nyújtja a teljes kikapcsolódás élményét, hogy közben nem veszítette el a karintiai hegyi falucska hangulatát.

1977-ben nyitott meg a földalatti gleccservasút. Aki a Mölltal-i-gleccser 2200 méter magasan található középállomásán kiszáll a felvonóból, az előtt varázslatos panoráma, – a Hohe Tauern 93 darab háromezres hegycsúcsára nyíló - lélegzetelállító kilátás tárul fel. Ezzel elérhetjük Karintia legmagasabban fekvő, abszolút hó biztos sípályáit. A gleccservasút 8 perc alatt 1000m-nyi szintkülönbsége áthidalva visz fel a 2200m magasan fekvő középállomásra, ahonnan 6 személyes, kis kabinos felvonókkal lehet feljutni a 2800 méterre és innen a felső pályákhoz.

További információk:

https://www.moelltaler-gletscher.at/

http://www.austria.info/hu/mozgas-es-termeszet-telen/karintia-a-molltali-gleccser-1226317.html

Bad Kleinkircheim északi szomszédja, 2-3 órás túraútvonal köt össze a két falut. Itt megtalálhatóak Heidi, a szeretetreméltó kis árva lány történetében szereplő mesefigurái életnagyságban, sok díszlettel együtt.

Bővebben: http://www.heidialm.at/home/de/kindererlebnispark

A Millstatti-tó, Bad Kleinkirchheim és a karintiai Nockberge vonulatai között számos csodaszép kirándulóhely várja a kerékpározás kedvelőit. Az idelátogatók 17 különálló, összesen 600 kilométer hosszú, kiváló minőségű kerékpárútvonal közül válogathatnak, amelyek között aszfaltozott, erdei és mountainbike szakaszok egyaránt találhatóak. A sportolás közben megéhező bringások az utak mentén található vendéglőkben és menedékházakban csillapíthatják étvágyukat. Ha végleg elfogyna az energia, a kijelölt kerékpáros szervizállomásokról buszok szállítják a megfáradt turistákat a kívánt célállomásra. Az elektromos kerékpárral való közlekedés elsajátítására professzionális oktatást is kínálnak a Krainer Sportiskolában.

Römerbad a legszebb, és építészetileg legigényesebb wellness létesítmények közé tartozik az Alpok vidékén. Különösen nagy benyomást tesz a látogatókra a nagyvonalú pihenőrészleg, ahonnan a panorámaablakokon keresztül a sípályákra láthatunk rá. Nem kevesebb élményt nyújtanak a részben római stílusban épült szaunák, csakúgy, mint a különféle termálmedencék, amelyek közül néhány a szabad ég alatt található.

Therme St. Kathrein a fürdőben található tepidáriumban érdemes eltölteni egy teljes órát az enyhén sugárzó melegben különösen kellemesen, izzadás nélkül kapcsolódhatunk ki.

Aki Bad Kleinkirchheim-ban szeretné kipróbálni a téli sportokat, 103 kilométernyi sípálya áll rendelkezésére. A Karintiai Síiskolák Szövetsége (KSSV) egy igazán különleges ajánlatot fejlesztett ki. Valamennyi 23 karintiai síiskola kínálatában szerepel az egységes áron kínált és garantált sikert ígérő háromnapos síoktatás. A Katschberg nemcsak széles és naponta karbantartott sípályákat kínál – amelyek ideálisak a kezdőknek – hanem egy önálló gyermekvilágot is. A gyermekbarát sípályák és felvonók, a barátságos személyzet és a gyermekekre specializálódott síiskolák örömteli téli kalandokat biztosítanak az apróságok számára. Aki nem tud betelni Ausztria délvidékének napsütötte és hó biztos téli élményeivel, annak ott a TopSkipass Kärnten/Osttirol síbérlet, amely valamennyi síterepen kapható és összesen 31 síterületre érvényes.
További információ: https://www.badkleinkirchheim.com/bergbahnen-skigebiet/pisten-anlagen/

A múzeumot 1982-ben Helmut Pfeifhofer antik-kereskedő alapította. A kétszintes épület tetőterébe kívülről egy hosszú, bazaltköves út vezet fel, amelyen a kiállított darabok közlekednek a kiállító kedve szerint.

http://www.auto-museum.at/

A sebesen folyó Ragga-patak fölött, a sziklafal oldalára erősített fa pallókon és lépcsökön haladunk, a néhány méter széles szurdokban. A patak egy-egy kanyarban óriási mélyedéseket vájt a sziklába. Az út csak egy irányban használható, ezért egy meredek lépcsősoron kell elérnünk a szurdok fölső peremét. Innen széles erdei úton térhetünk vissza a kiindulási ponthoz.

https://raggaschlucht.info/